Web adresar za smeštajne kapacitete, promociju banja i turizma u banjama Srbije      Upiši smeštaj

Banje - Terme iz okruženja na sajmu turizma

Share

U prošloj objavi smo pisali o banjama iz Srbije i njihovo predstavljanje na sajmu turizma u Beogradu 2013 godine, želimo da Vam prenesemo i kako se banje-terme iz susednih država predstavile svoje lekovite vode na sajmu.

Terme Ilidža kod Sarajeva je predstavio hotelsko banjski rekreativni centar hoteli Ilidža, akcenat je stavljen na zdravstveni turizam kao i prednost blizine Sarajeva na samo 7km.

Terme Ilidža imaju dugu istoriju prve analize termalnih voda urađene su još 1894 godine u Beču, vode ove terme su prema balneološkoj klasifikaciji hidrokarbonato-sulfatno-kloridno calciskonatrijskog tipa i temperatura vode je 58 C. Najčešće se koriste za lečenje reumatske bolesti, neuroloških bolesti, bolesti krvnih sudova i sl.

Turistička organizacija Grčke je pored mnogobrojnih plaža, ostrva predstavila i grad Edipsos koji se nalazi na ostrvu Evia i predstavlja jedno od najstarije lečilište termalnom vodom u Grčkoj.

Turistička organizacija Slovenije je svakako predstavila svoje terme, i ako je akcenat na promociju evropskog prvenstva u košarci koje se ove godine održava u Sloveniji. Na jednom mestu je moglo da se sazna o petnaest verifikovanih slovenskih lečilišta - terme. Njihovim nastupom je apsolutno jasno koliko Slovenija ulaže i veruje u banjski turizam. Pristup da terme ponude ne samo za zdravstveni turizam već i spa program sa welnesom je dobitna kombinacija, gotovo da sve terme imaju akva parkove, otvorene i zatvorene bazene, sa puno propratnim sadržajima koji mogu da privuku posetioce tokom cele godine i time izbegnu sezonalnost, što je u našim banjama svakako izraženo.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži